Bandsläpp nr fyra 2024

Axel Sondén & Flyttfåglarna.

Axel Sondén är sångaren, frontfiguren och låtförfattaren. Han har skrivit låtar sedan barnsben, men utbildade sig för 10 år sedan på Visskolan i Västervik, där skrivandet tog fart på riktigt. Han har även studerat folkmusik på Gotlands Folkhögskola. Idag arbetar han som sjuksköterska parallellt med musiken. Texterna hämtar intryck från möten under hans resor till bland annat Botswana och Indien, samtidigt som de även kan bestå av vardagsbetraktelser från hemstaden Göteborg.

https://open.spotify.com/track/3mNMAWAW22Ch1BtmlFlal1?si=39b488ef57a847e5

Bandsläpp nr tre 2024

Cirkus Miramar har tidigare gästat oss två gånger på vår höstfestival ”Efterspelet” och var bokade pandemisommaren 2020, men i sommar gör de äntligen premiär på Elinorspelen.

Musiken har sina rötter i svensk progg-, punk- och rockmusik med mycket speciella och närmast litterära texter samt musik som spänner över en mängd genrer med intrikata arrangemang och harmonier. Första skivan Med Socker på Läpparna fick fin kritik och gav snabbt gruppen en relativt stor och hängiven publik. Samtidigt turnerade man flitigt och etablerade ett rykte som ett nervigt och explosivt liveband. Flera av de följande skivorna tog gruppen till randen av ett kommersiellt genombrott men man har förblivit ett underground-fenomen för de initierade.

https://open.spotify.com/artist/6ldvEPgHp11fvpBqCeuOBz?si=4neB_tCsQb2hSz27dcXzyw

Cirkus Miramar

Bandsläpp nr två 2024.

Frida Franzén spelar chosefri och textdriven rock på svenska en genre som idag domineras av manliga artister. Hon har tidigare släppt musik, turnerat med band och varit verksam till och från på livescen i 20 år. Under 2022 släpptes Frida Franzéns debutalbum som soloartist: Visdom om år. Under 2023 släppte hon singeln Den nakna djungeln, en duett med Ossler som valdes ut till årets bästa låt av musikbloggen 482 Mhz. Senare under årets släpptes låten När bara julen är över, som Johan Lindqvist beskrev som ”känslostinn pianopowerballad” i GP, och Jan Gradvall lyfte i TV4 Nyhetsmorgon: ”Den här låten tycker jag alla ska höra… En vacker och deppig jullåt.”

Frida Franzéns musik snurrar kring en axel av texter kring mänsklighetens dumhet, hopp, trasiga relationer, och trösten i naturens årstidsbundna skeenden. Ljudbilden är varierad, dynamisk och på många sätt okomplicerad och domineras av en röst som kräver utrymme, gitarrer, melodiska basslingor, och ett både luftigt och tungt trumspel, samt då det krävs piano, orgel, körer och blås. Musiken ska gärna upplevas live, under 2023 spelade Frida Franzén bland annat som förband åt Staffan Hellstrand och Jesper Lindell.

Bandsläpp nr ett 2024

Dead in Love är en sketen, minimalistisk lofi-duo från Göteborg och Uddevalla.
Med deras gemensamma influenser från bl a, The Kills, Black Rebel Motorcycle Club och PJ Harvey, kör de akustisk skramlig gitarr, trampar trummor och tycker att skriva låtar ska vara så spontant, enkelt och så ärligt som möjligt.

Som konstnären och kocken Kjell-Henry Dahlberg en gång sade;
”Det som är trasigt i kanterna, det är hantverk.”

Jennifer: Sång, gitarr, percussion, virveltrumma.
Dan: Sång, gitarr, bastrumma, fot-tamburin.

https://open.spotify.com/artist/1znf3y2qz8To3UnqcGMEe8?si=a06e0a2683f14509

Bandsläpp nr sju 2023!

Elinor
Festivalens husband (… som enligt många har Sveriges snyggaste basist!) kommer åter för att leverera stadium-vispop hos oss. Bandet har haft en av Sveriges största omsättningar på bandmedlemmar, vilket förra året resulterade i att den starka kärnan stod på scenen.

Men den negativa ökningen har lyckats stävjas med årets stjärnskott Clara. Ryktet säger att Clara kanske är Bohusläns roligaste NO-lärare, och om hon är hälften så bra på att sjunga och spela kommer bandet göra en show utöver det vanliga. Varmt välkomna Elinor!

Bandsläpp nr sex 2023

Här med presenteras ett oklart, men ack så härligt, gäng med en ännu oklarare bild. Nåväl, det är musiken som räknas! De kallar sig Bandaid och ska lira några väl utvalda låtar av First aid kit. Ryktet på landet säger att det blir en av sommarens höjdpunkter. Kom och avgör själva!

Bandsläpp nr fem 2023

Murre & Bandet ifrån Smålands djupa granskog tar lyssnaren med på en känslomässig berg- och dalbana av ösiga gitarrer och underfundiga texter, igenom glädje och sorg i livets stora och vardagens små stunder och ett mellansnack där låtarna med humor och allvar vävs ihop och får lyssnaren att tänka till både en och två gånger.
– “Murre Eriksson är den mest lovande svenska unga vissångare som förenar svensk vistradition med rockmusik jag har hört sen, ja, Lars Winnerbäck.” – HiFi & Musik
– ”Murre Eriksson visar att hon är en sångfågel som flyger högt direkt.” – DalaDemokraten
– “Det skulle förvåna mig stort om inte Murre Eriksson är ett av Sveriges stora nya stjärnskott på musikhimlen inom kort. Hon har allt som behövs. Rekommenderas varmt.” – Baretta Magazine 4 av 5
På debutalbumet Tänk om… lyfts Murres akustiska låtar in i ett visrockigt rum. Där texter och spröd sång samsas med skitiga elgitarrer och ett komp med pondus, men också låtar där lågmäldheten får stå i fokus. Musik och texter som stannar kvar.
https://open.spotify.com/artist/4xAFnDuJ8wyLGHoF3BvciZ?si=-_5YBiiSSdGhnTT90xFTMQ

Bandsläpp nr fyra 2023

Vi välkomnar återigen Ola Aurell till Elinorspelen.

Ola är sjungande komiker, och lite av ett kultförklarat kärleksbarn mellan standup och visa. Hans egensinniga sånger rör sig fritt mellan genialiskt och sjukt, mellan fniss och finess och mellan det mörkt roliga och roligt mörka. Han har fått Olrogstipendiet för sina texter, vunnit årets scenshow på Svenska standupgalan, sjungit i Allsång på Skansen och mycket annat.

https://open.spotify.com/artist/4XmvhQfmcIGqou1SsF7RS6?si=piyy25QzQ7GyAXqTpDSF1Q

Bandsläpp nr tre 2023

Ravendal är död, länge leve Emil Johansson!

Sprunget ur Ravendals aska föds musiken till liv igen. Musik som efterfrågats i många år av trogna fans blir härmed utlovade en explosionsartad rivstart som kommer ta musiksverige med storm. Elinorspelen får uppleva debutturnén, en turné som kommer sätta ribban högt för vad som komma skall, ett artisteri som får Sveriges musikelit att blekna i skuggan av västkustens popframtid. Debutsingeln “Idiot” släpps i sommar och förväntas sälja platina första veckan. Typ. Håll till godo, detta kommer bli mer, mer och lite bättre.