Bandsläpp nr ett 2023

Easy October
Under namnet Easy October har indie/folk-artisten Kristoffer Hedberg turnerat flitigt i Europa och spelat in både solo och i olika konstellationer och sättningar. Namnkunniga musiker och artister såsom Andreas Kleerup, Kristofer Åström (solo/Fireside) och Nikke Ström (Nationalteatern) är bara några av de som varit en del av Easy October sedan starten 2012. 2020 släpptes det sjätte albumet, Nowhere but here vol.3, producerat och inspelat av Bebe Risenfors (Tom Waits/Elvis Costello), och som hyllats av kritiker och har snurrat på radiostationer runtom i Europa. Med nomineringar till både Manifest- och Gaffapriset i bagaget arbetas det i dagsläget på ytterligare en fullängdsplatta, den sjunde i raden och med den tas ett ordentligt kliv in i countryns förtrollade värld. Låten Another Good Year Wasted är det första smakprovet från denna.

Musiken beskrivs annars lättast som en variant av americana med många trådar knutna till 60- och 70-talets amerikanska folk- och countryscen, flyhänt placerade i samtiden, med en uppdaterad känsla och en produktion som vågar vara både tidlös och skamfilad på samma gång. Några av Easy Octobers styrkor är det genomgående starka låtmaterialet, låtar med varm americana-twang och fängslande melodier samt en förmåga att alltid leverera på en livescen.

Easy October består sedan ett antal år tillbaka av musikerna och vännerna Pontus Blom, Patrik Berg, Kalle Widén, Edward Sensier och Kristoffer Hedberg.

https://www.facebook.com/easyoctober
https://open.spotify.com/artist/20VmXk0wlZR4FIk58sMrqu?si=5d2db22ad0aa4e5e