Bandsläpp nr fem 2023

Murre & Bandet ifrån Smålands djupa granskog tar lyssnaren med på en känslomässig berg- och dalbana av ösiga gitarrer och underfundiga texter, igenom glädje och sorg i livets stora och vardagens små stunder och ett mellansnack där låtarna med humor och allvar vävs ihop och får lyssnaren att tänka till både en och två gånger.
– “Murre Eriksson är den mest lovande svenska unga vissångare som förenar svensk vistradition med rockmusik jag har hört sen, ja, Lars Winnerbäck.” – HiFi & Musik
– ”Murre Eriksson visar att hon är en sångfågel som flyger högt direkt.” – DalaDemokraten
– “Det skulle förvåna mig stort om inte Murre Eriksson är ett av Sveriges stora nya stjärnskott på musikhimlen inom kort. Hon har allt som behövs. Rekommenderas varmt.” – Baretta Magazine 4 av 5
På debutalbumet Tänk om… lyfts Murres akustiska låtar in i ett visrockigt rum. Där texter och spröd sång samsas med skitiga elgitarrer och ett komp med pondus, men också låtar där lågmäldheten får stå i fokus. Musik och texter som stannar kvar.
https://open.spotify.com/artist/4xAFnDuJ8wyLGHoF3BvciZ?si=-_5YBiiSSdGhnTT90xFTMQ