Bandsläpp nr två 2024.

Frida Franzén spelar chosefri och textdriven rock på svenska en genre som idag domineras av manliga artister. Hon har tidigare släppt musik, turnerat med band och varit verksam till och från på livescen i 20 år. Under 2022 släpptes Frida Franzéns debutalbum som soloartist: Visdom om år. Under 2023 släppte hon singeln Den nakna djungeln, en duett med Ossler som valdes ut till årets bästa låt av musikbloggen 482 Mhz. Senare under årets släpptes låten När bara julen är över, som Johan Lindqvist beskrev som ”känslostinn pianopowerballad” i GP, och Jan Gradvall lyfte i TV4 Nyhetsmorgon: ”Den här låten tycker jag alla ska höra… En vacker och deppig jullåt.”

Frida Franzéns musik snurrar kring en axel av texter kring mänsklighetens dumhet, hopp, trasiga relationer, och trösten i naturens årstidsbundna skeenden. Ljudbilden är varierad, dynamisk och på många sätt okomplicerad och domineras av en röst som kräver utrymme, gitarrer, melodiska basslingor, och ett både luftigt och tungt trumspel, samt då det krävs piano, orgel, körer och blås. Musiken ska gärna upplevas live, under 2023 spelade Frida Franzén bland annat som förband åt Staffan Hellstrand och Jesper Lindell.